Home
Sitemap Freeware Downloads
Download tools
Limewire 4.18.8
Nieuwste Limewire
Limewire 5
Ares 2.0.9
uTorrent 1.7.7
uTorrent 2.0.4 (µTorrent 2.0.4)
Limewire Plus 1.7
Frostwire
Usenet
FTD 3.8.5
FTD Watchdog
Koala FTD Search 2.0.5
Spotnet
CD en DVD Tools
DeepBurner Free 1.9
Burn4Free
Virtual CloneDrive 5.3.0.1
DVD43 4.2.0.1
Daemon Tools Lite
DVD Shrink
Systeemonderhoud tools
Ad-aware Free
AVG Anti-virus Free Edition
CCleaner 3.03
SPAMfighter Outlook
Advanced SystemCare Free 14
PC Wizard 2008 1.84
RegCleaner 4.4
Anti-Malware
Avast Free Antivirus
Handige tools
3GP converter
7-Zip 4.57
AIDA32
ALZip 6.7
Downloadsnelheid meten - Line Speed Meter 4.01
Firefox 3.6.10
Free iPod Video Converter
Google Chrome
IZArc 3.81
mp3gain
MWsnap
NetWorx 4.0
PeaZip 3.1
Prism Video Converter
TKexe 1.0.9.4
Windows Live Messenger 8.5
WinRAR 3.71 (Nederlandse versie)
ZipGenius
PhotoFiltre
IETester
Free Games
Sherlock Holmes (demo)
Game lines (freeware)
WorldShift (Demo)
Call of Duty 4 (demo)
Assasins Creed (patch)
PES 2009 [demo]
Call of Duty World At War (Patch)
Grand Theft Auto IV - patch
Red Alert 3 Patch
Battlefield 2 patch 1.5
Nieuws Snapfiles
Diverse links
Freeware nieuws
Nieuws Freeware Archief
FAQ - veel gestelde vragen
Vuurwerkfilmpjes
 

FTD 3.8.5

Dit is een zeer populaire tool geweest voor USEnet gebruikers / downloaders. Maar het slechte nieuws is dat FTD niet meer mag voortbestaan, zo heeft een rechter besloten. Het forum en dus de software is per 1 maart 2010 gestopt met werken. Helaas. Dus het downloaden van de tool heeft eigenlijk ook niet veel zin meer. Er is wel een alternatief voor FTD en dat is o.a. Spotnet, zie hieronder. Ook zijn er diverse nieuwsgroepen forums.

De nieuwste versie is FTD 3.8.5. FTD is een zeer populaire tool om alle gebruikers van Usenet / nieuwsgroepen elkaar te laten helpen door middel van het spotten / posten van downloads op de newsservers. Via FTD kun je op zeer overzichtelijke wijze zien wat er allemaal aan binaries te vinden is zoals films (divx, dvd, blu ray, mpg, etc.), muziek (mp3, wav, raw, flac, etc.), software (diverse windows software), games (wii, pc, nintendo, PS3, PSP, etc.) en digitale afbeeldingen zoals covers en tijdschriften.

Spotnet

Geen FTD meer dus, maar gelukkig kunnen we voorlopig nog even werken met het zeer gelijkende Spotnet. Eigenlijk werkt deze gratis software bijna hetzelfde als FTD met een paar voordelen en een paar nadelen ten opzichte hiervan. Voordeel is o.a. het kunnen downloaden, controleren en uitpakken met alleen Spotnet. Geen quickpar of Grabit nodig dus. Nadeel is dat het bijvoorbeeld geen watchdog heeft, er iets minder mooi uit ziet en je geen kudos als beloning kunt geven. Het uiterlijk is trouwens aan te passen, er zijn als diverse FTD icon sets te downloaden om Spotnet wat op te pimpen.

Download Spotnet

Uitleg ftd 3.8.5

Wat is er nu aan de hand met de nieuwste versie van FTD? In de nieuwste versie zijn een aantal zaken aangepast die dit gratis tooltje in de ogen van BREIN in de problemen zouden kunnen brengen. Er staat op de nieuwsgroepen natuulijk veel illegale software en dit is vooralsnog lastig aan te pakken. Echter als je software maakt waarmee je illegaal gedrag ondersteund dan kun je worden aangeklaagd voor schending van copyright bijvoorbeeld. Om dit te voorkomen is FTD 3.8.5 uitgebracht en hierin zijn zaken verwijderd op advies van een advocaat. Zo hoopt de maker van FTD niet te kunnen worden veroordeeld. Zo is de standaard NZB zoekknop verwijderd uit FTD. Teksten zoals "aankondiging" en "bezig met uploaden" zul je ook niet meer zien. Nu zie je alleen dat een bepaalde film is gespot door een spotter.

NZB knop

Hoe krijg je toch de NZB knop weer terug? Dat kan door extra software te installeren dat kan samenwerken met FTD 3.8.5. Dit is bijvoorbeeld FTD Watchdog en Koala NZB Search.

Download FTD 3.8.5

Wil je de nieuwste FTD 3.8.5 downloaden? Klik dan hieronder op de download link.

download FTDFTD 3.8.5